Monday 4 July 2011

Dåligt med butiker öppna kvällstid i Mariehamn


Turistsäsongen på Åland är i full gång. På dagarna vimlar det av folk i Mariehamns centrum, men efter kl 17 domineras gatubilden av turister som förgäves letar efter öppna butiker och caféer.

De begränsade öppettiderna beror på att många butiksägare jobbar ensamma och inte är beredda att anställa mer personal, men det finns enstaka handlare som satsar på att ha öppet när kunderna vill handla.

Butikerna i centrum stänger i regel redan klockan 17 på vardagar. På lördagar slår man igen klockan 14 och på söndagar är det mesta stängt.

Svesnka YLE: 02.07.2011
Bild: Åland.com

Kommentarer:
- Har under alla år jag bott här påpekat om saken men ingen förändring sker. Tydligen går affärerna för bra endå så man inte behöver vara lite serviceinriktad. Har ju inte träffat på en Hesburger någon annanstans som stänger kl 19, nu under sommaren kl 21, de e ju då man blir sugen på en hamburgare el någon familj som kommer iland o vill ha nåt att äta efter en hel dag på sjön. Hoppas på en föränring, så man inte behöver skämmas då turisterna frågar efter mat el shopping.

- Ålänningarna har blivit så bortskämda nuförtiden att man inte längre orkar bry sig om turismen. Åland har väl viktigare näringar...

Måste nog säga att det är ytterst tråkigt när man kommer iland på en a priori trevlig ö under högsta säsong och så är hela stället i koma.

Skärp er butiksägare etc. Byt bransch om ni tycker det är för jobbigt att hålla butiken öppen då kunderna och speciellt turister vill besöka den!

No comments: