Monday 13 June 2011

Moderaternas Johan Ehn möter Gud



Valet börjar närma sig på Åland, bara några månader kvar. Politikerna börjar bli nervösa. Ingen av de vet om vilka som kommer att få fortsätta en mandatperion till. Som det ser ut nu, är det svårt att säga vilken politiskt parti har ett stort och ökande fortroende hos valjärna.

Förre veckan bestämde många politiker att besöka Gud och diskutera lite om deras framtid i den åländska politiska scenen.

Den första att träffa Gud var Johan Ehn. När han steg in i konferensrummet plötsligt började Gud att gråta. Tårarna strömmade nerför kinderna. Ehn började förmodligen också gråta och bad Gud att berätta för honom vad var det som var fel. Gud tittade på honom med ledsna ögon och skakade på huvudet. Ordförande för Moderaterna fick panikattack och började svettas kraftigt. Han var med sin politisk sekreterare, Petri Carlsson.

Petri såg mycket förvånad ut och undrade varför Gud var ledsen och kanske arg på hans partiledare. Han la sina armar runt Ehn och försökte trösta honom.

"Varför är du fortfarande singel?" frågade Gud.

Ehn blev överraskad av frågan och visste först inte vad han skulle svara. Han viskade några snabba ord till Petri och sedan avslöjade till Gud att han har inte ännu hittat den rätta på hela ön.

Gud var mycket besviken och sa;

"Som politiker på toppnivå, måste du verkligen skaffa familj. Sarkozy var singel när han blev president i Frankrinke men han snabbt gifte sig med Carla Bruni. Ed Miliband gifte sig också när han valdes till ny ledare för brittiska Labour."

Ehn var överens med Gud och bad om råd och hjälp. Gud föreslog att hon skulle prata med Tiger Woods eller Manchester Uniteds Ryan Giggs.

Politikern ville också veta varför han lyckades inte fick tillräcklig röster för att vinna riksdagsvalet?

"Jag är stadsstyrelsens ordförande, ordförande för Moderaterna, styrelseledamot i Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbund, suppleant i styrelsen för Rädda Barnen på Åland och brinner för den frivilliga brandkåren. Hur har Elisabeth Nauclér och Christian Beijar fått de flesta rösterna?"

Gud sa till Ehn att det finns inte någon trygg politiker i hela varlden och frågade honom om han brinner för den frivilliga bandkåren för att öka sin popularitet.

"Hell nooooo! Jag började jobba med brandkåren innan jag blev politiker. Du vet att jag gillar ideella aktiviteter och bidrar med i samhället. Nu börjar jag bli arg på dig!"

Petri varnade sin ledare att vara artig mot Gud och aldrig höja sin röst. Gud avbröt honom då och sa att han inte var intresserad av att höra om det.

" Vet du vad Ehn? Du har en stark personlighet men jag är inte alltid imponerad av dig som politiker. Kan du vara snäll och forklara för mig hur kan du och dina kollegor lät en Sverigedemokraterna sympatisör att ställa upp i valet?

Ehn började svettas kraftigt igen. Han frågade Petri om denna fråga kommer inte att försvinna. Moderaternas ordförande började attackera media och kallade hela rapporten som en storm i ett vattenglas. Enligt Ehn, lurar de inte det åländska folket.

"Alla moderater har moderata åsikter. Vi har våra brister, men vilket parti har inte det?"

Den nästa att möter Gud var Centerns Veronica Thörnroos.....

Bild: http://www.moderaterna.ax

No comments: